Home » Contact » Privacy verklaring

Privacy verklaring

26 Februari 2021

 

Je privacy is voor Imke illustrations van groot belang. Ik hou me dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij mij en dat ik ze altijd netjes zal gebruiken. De gegevens die ik verwerk zijn alleen gegevens die nodig zijn voor het verwerken en verzenden van jouw bestelling. De gegevens die je aan mij doorgeeft worden bewaard op de beveiligde servers van jouwweb.com

 

In deze privacyverklaring leg ik uit wat ik binnen de online omgeving van mijn webwinkel www.imkeillustrations.com  allemaal doe met de informatie die jij aan mij doorgeeft.




Afhandelen bestelling

Wanneer je bij mij een bestelling plaatst, gebruik ik jouw persoonsgegevens om je bestelling netjes en snel voor je af te kunnen handelen. Persoonsgegevens die je ten behoeve van mijn dienstverlening aan mij beschikbaar stelt, worden met onze webwinkel provider (jouwweb), bezorgdiensten en betaalprovider gedeeld. 


Persoonsgegevens die ik gebruik om je bestelling af te handelen zijn betalingsgegevens, naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuurwaarde. De gegevens die nodig zijn om jouw bestelling te verwerken worden i.v.m. Fiscale bewaarplicht 7 jaar bewaard.




Verstrekken aan derden

Ik werk met bepaalde bedrijven samen, die de hierboven genoemde persoonsgegevens van mij kunnen ontvangen. Hieronder leg ik uit met welke bedrijven ik samenwerk. 


Voor het afhandelen van de bestellingen werk ik samen met:

 

Betaalprovider:

Na het afronden van je bestelling kun je een betaalmethode selecteren. Kies je voor Mollie. Dan nemen zij het laatste deel van je bestelling van mij over, namelijk het betaalproces. Zij zullen enkel gegevens van je vragen die nodig zijn voor het afronden van de betaling. 

 

Verzend/bezorgdiensten PostNL:

Als je een bestelling plaatst is het mijn taak om je pakketje zo snel mogelijk bij jouw te laten bezorgen. Ik maak gebruik van de diensten van PostNL. Het uitvoeren en bezorgen van de bestelling ligt in handen van PostNL. Het is daarom voor mij noodzakelijk jouw naam, adres en woonplaats gegevens met PostNL te delen. Deze gegevens worden alleen gebruik te behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst, dus het bezorgen van jouw pakket.

 

Webwinkel software Jouwweb:

De webwinkel is ontwikkeld met software van Jouwweb. Als je een bestelling plaatst heb ik je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Alle gegevens worde beveiligd verzonden en opgeslagen op beveiligde servers. Na het afronde van je bestelling worden je gegevens enkel nog gebruikt voor doeleinden die nodig zijn voor mijn administratieve verplichtingen.

 

Contactformulier: 

Met het contactformulier op de website kun je mij vragen stellen. Hiervoor gebruik ik je e-mailadres, telefoonnummer en naw-gegevens. Ik bewaar deze informatie totdat ik zeker weet dat je tevreden bent met mijn reactie.


Nieuwsbrief: 

Je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips, aanbiedingen en informatie over mijn producten en diensten. Wanneer je je wilt abonneren op de nieuwsbrief krijg je een aanmelding toegezonden op het e-mailadres waarmee jij je wil inschrijven. Pas wanneer je de aanmelding activeert sta je daadwerkelijk ingeschreven voor de nieuwsbrief. Je e-mailadres wordt op deze manier dus alleen met jouw digitale toestemming toegevoegd aan de lijst met abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Dit kan op ieder moment. Iedere nieuwsbrief bevat een afmelding. 

 

Ik verwerk je nieuwsbrief aanmelding en je e-mailadres met behulp van het softwareprogramma van MailChimp

 


Social media:

In mijn webwinkel zijn social media buttons opgenomen zoals de Like button van Facebook. Wanneer je hierop klikt, verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.



Verstrekking aan andere bedrijven en instellingen.

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geef ik je persoonsgegevens onder geen enkele voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als ik dat wettelijk verplicht ben.




Cookies:

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt jouw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere website, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in jouw browser.



Beveiliging:

Beveiliging van persoonsgegevens is voor mij van groot belang. Ik zorg dat je gegevens bij mij goed beveiligd zijn. Ik pas de beveiliging steeds aan en let goed op wat er mis kan gaan. Om de beveiliging optimaal te kunnen garanderen hebben we met alle verwerkers een verwerkersovereenkomst gesloten, denk hierbij aan Malwarebytes/virusscanner die alle gegevens in kan zien. 




Wijzigen in mijn privacyverklaring:

Wanneer mijn webwinkel wijzigt of wanneer een partner wijzigt, moet ik natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.




Inzage, wijzigen en verwijderen van jouw gegevens:

Als je vragen hebt of wil weten welke persoonsgegevens ik van jou heb, kun je altijd contact met mij opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

 

Je hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens ik heb en wat ik daarmee doe.
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die ik heb.
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens.
  • Intrekken van toestemming.
  • Bezwaar maken tegen bepaald gebruik.


Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat ik zeker weet dat ik geen gegevens van de verkeerde persoon aanpas of verwijder.




Klacht indienen:

Als je vindt dat ik jen iet op de juiste manier help, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.



Contactgegevens:

 

Imke illustrations

 

Imke Meeusen

Drenthehof 59

5709 CK Helmond

 

Info@imkeillustrations.com

+31645034031